Hírek

Debreceni hírek

Image

EMLÉKTÁBLÁT KAPOTT BALOGH LÁSZLÓ IRODALOMTÖRTÉNÉSZ

A nevelés volt az élete, emléktábláját a Blaháné utcán helyezték el.

Image

ÚGY ADOTT INTERJÚT, AHOGY ÍRT: BRILLÍROZOTT

A Könyvünnepen mutatták be Térey János Szükséges fölösleg című posztumusz megjelent rendhagyó "önéletrajzát", interjúkötetét.

Image

"DEBRECENBEN BŐVEN VAN GYŰJTENI- ÉS MESÉLNIVALÓ"

Egy rég várt, a debreceni identitás, az építészeti örökségeink, a cívisváros múltjának és jelenének felmutatása szempontjából rendkívüli jelentőségű kötet jelent meg.

Image

A DRÁMAÍRÓ TÉREY IS BEMUTATKOZOT A KÖNYVÜNNEPEN

A felújítás alatt álló Csokonai Színházban láthatta a közönség Térey Epifánia című darabja alapján készült felolvasószínházi előadást.

Image

„VOLTÁL-E MÁR DEBRECENBEN, BARÁTOM?”

Helyi vonatkozású irodalmi művekről és Debrecen épített örökségéről hallhattunk anekdotákban gazdag előadást a Pásti utcai zsinagógában.

Image

HA SZEPTEMBER, AKKOR TÉREY KÖNYVÜNNEP

Ahogyan az már hagyománnyá vált, koszorúzással, megemlékezéssel vette kezdetét Debrecen legifjabb irodalmi rendezvénysorozata a Kétmalom utcán, a névadó egykori szülőházánál.

Image

KÉNYELMESEBBEN, GYORSABBAN LEHET KÖLCSÖNÖZNI A MÉLIUSZ KÖNYVTÁRBAN

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazodik a mai olvasói igényekhez.

Image

„EZ A FÖLD GONDOLKODTAT, LEVEGŐJE TÁPLÁL"

Ezzel a címmel várta kerekasztal-beszélgetésre - a Térey Könyvünnep keretében - az érdeklődőket szeptember 14-én a Déri Múzeum.

Image

BEMUTATTÁK A DEBRECENBEN ÉLŐ ÍRÓRÓL KÉSZÜLT FILMET

A Bereményi kalapja című filmet először a Térey Könyvünnepen láthattuk.

Image

ISMÉT A KÖNYVEKÉ A DEBRECENI CSAPÓ-KORZÓ

Aki június 8-án a belvárosban sétált már kapott egy kis ízelítőt az Ünnepi Könyvhét hangulatából, a nulladik napon elfoglalták helyüket a könyves pavilonok, és ismét finom papírillatba burkolózott a Könyvutca.

Image

KÖNYVUTCÁBA KÉNE MENNI! HAMAROSAN ITT A DEBRECENI ÜNNEPI KÖNYVHÉT!

Ismét könyvekkel telik meg a Csapó utcai sétálóövezet: könyves gyerek és felnőtt programok, író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, színpadi fellépők várják az érdeklődőket.

Image

ÚJ TAGOKKAL BŐVÜLT A KÖNYV BARÁTAI HÁLÓZAT

Együtt piknikeztek a Könyv barátai május 21-én a Nagyerdei Parkban, ahol kedvenc könyveiket mutatták be egymásnak, olvasásélményeikről beszélgettek.