Események

ADY ÉS KARINTHY NAGY SZERELMEI AZ APOLLÓBAN

A Debreceni Egyetem Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium és a Csokonai Színház támogatásával az Apolló mozi bemutatja:

Madách Színház: A két egyetlen és Elfogyni az ölelésben - Madách SzínpadON filmvetítések közönségtalálkozóval

A program:

Október 17., 17:00:
Nyáry Krisztián
ELFOGYNI AZ ÖLELÉSBEN – ADY ENDRE SZERELMEI (16)
film-szín-játék
magyar nyelven, angol felirattal
84 perc
Előzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=kGYQl5lCq_U

18:30 - Közönségtalálkozós beszélgetés:

Madách SzínpadON „nagyköveteiként”, a Dénes Zsófiát, azaz Zsukát alakító Kakasy Dóra és a Csinszkát játszó Kelemen Hanna lesz a vendégünk!
Beszélgetőpartnerük Dr. Bódi Katalin, a Debreceni Egyetem Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének docense, és az est házigazdája, Dr. Lakó Zsigmond, a DE-BTK Művészeti Központjának igazgatója lesz.

19:45
Fráter Zoltán
A KÉT EGYETLEN – KARINTHY FRIGYES NAGY SZERELMEI (12)
film-szín-játék
magyar nyelven, angol felirattal
55 perc
Előzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=vVYgMx3O9wY

A Madách SzínpadON-ról:
A Madách SzínpadON a Madách Színház 2020 tavaszán indult és immár hatalmas közönségbázissal rendelkező online programsorozata, mely a Színház professzionális tévéstúdiójából saját készítésű, a színház, a film és a TV műfaji határain létrejött új tartalmakat, úgynevezett „film-szín-játékokat” kínál. A Madách SzínpadON 2022. évi online programsorozatának elsődleges célja a magyar irodalom szolgálata. A sorozat összefoglaló címe Írók-sorsok-szerelmek, amely a XX. század legismertebb magyar íróinak életét és szerelmi történeteit 50-80 perces film-szín-játékok formájában dolgozza fel, melyek forgatókönyvei korabeli levél- és naplórészleteken, illetve hiteles dokumentumokon alapulnak. Fontos tudnivaló, hogy ezek a művek nem színházi előadások, nem is korábbi színpadi előadások filmváltozatai, hanem kifejezetten online közvetítésre született és születő új filmprodukciók.

Jegyek kaphatók!

A filmvetítésekre a belépőjegyek 1.990 forintos áron kaphatók filmenként.
Az Elfogyni az ölelésben c. filmre váltott belépőjegy magában foglalja a film megtekintését, valamint a közönségtalálkozón való részvételt.

A két egyetlenre váltott jegy csak a filmvetítésre érvényes, a beszélgetésen való részvételre nem!

KEDVEZMÉNYES JEGYEK:
2.990 forintos áron kapható összevont jegy, amely mindkét film megtekintésére, és a közönségtalálkozón való részvételre is feljogosít! Ez a fajta jegytípus csak személyesen váltható az Apolló mozi jegypénztárában!

ELFOGYNI AZ ÖLELÉSBEN – ADY ENDRE SZERELMEI (16)
https://jegy.apollomozi.hu/?jegyfoglalas&id=24178

A KÉT EGYETLEN – KARINTHY FRIGYES NAGY SZERELMEI (12)
https://jegy.apollomozi.hu/?jegyfoglalas&id=24179