Események

  • Főoldal
  • Események
  • CSOKONAI- ÉS BORBÉLY-ILLUSZTRÁCIÓKBÓL NYÍILIK KIÁLLÍTÁS A BÉNYI GALÉRIÁBAN!

CSOKONAI- ÉS BORBÉLY-ILLUSZTRÁCIÓKBÓL NYÍILIK KIÁLLÍTÁS A BÉNYI GALÉRIÁBAN!

A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel invitál minden érdeklődőt 2023. augusztus 15-én 18 órára a Bényi Galériában megrendezésre kerülő Budapesti Illusztrációs Fesztiválra.

A kiállítás augusztus 15-től szeptember 15-ig megtekinthető a Bényi Galériában.

2023-ban az Illusztrációs Fesztivál a budapesti helyszíneken kívül Debrecen városával együttműködve, két Debrecenhez köthető irodalmi alkotó témájában is meghirdette illusztrációs pályázatát. A rendezvény helyszíne a debreceni Kölcsey Központban található Bényi Galéria. A két irodalmi alkotó – Csokonai Vitéz Mihály és Borbély Szilárd is – több szállal kötődik Debrecen városához. Ezzel az új kezdeményezéssel szeretnénk egy új hagyományt kialakítani vidéki városok bevonásával.

A Graphifest és a Budapesti Illusztrációs Fesztivál Debrecen város védnökségével meghirdette évfordulós pályázatát és annak válogatásából a kiállítást. A pályázat célja, hogy reprezentálja a magyar illusztrációs grafika sokszínűségét és újító erejét.

A pályázatra olyan képi alkotásokat vártak Csokonai Vitéz Mihály (1773–1805) születésének 250. és Borbély Szilárd (1963–2014) születésének 60. évfordulója kapcsán, amelyek konkrét szövegre reflektáló, narratív képalkotások (nem író-, költőportrék) az évfordulós alkotók valamelyikének választott művéhez.

A kiállítás kurátorai: Révész Emese és Herbszt László.