Események

FÉLRE A MASZKOT: ISMÉT SZABÓ MAGDA AD ÚTRAVALÓT A KARAKTERBEN!

„Sosem féltem az öregedéstől, a haláltól sem: ami megkezdődött, végződik is egyszer. Ami meglepett, az édes és simogató felismerés volt: nekem az öregedés csak ad. S hogy fejében beleszánt sima bőrömbe vagy nehézkessé teszi a mozgást? Alig számít annak a derűs békének a birtokában, amellyel az ember a tükör helyett önmagával néz szembe.” (Szabó Magda)

Szabó Magda még halála után 15 évvel is tanít minket.
Emlékét őrizve és gondolatait tovább örökítve a Planall Szabó Magda Naptárkönyv alapján négy részes irodalmi beszélgetés-sorozatot szervez a Karakter Kávézó.

Legyen a kultúra, az olvasás, a könyvek iránti szeretet, a hit a mindennapok része. A beszélgetések célja, hogy útravalót nyújtson, hogy mindenki meglássa a szépet önmagában és környezetében Szabó Magda regényei, történetei, az általa megformált karakterek fejlődésén, a feltáruló titkokon keresztül.

Szeretettel várnak mindenkit a beszélgetés-sorozat harmadik alkalmára október 10-én, kedden, a Karakter Könyvesbolt és Kávézóban 16 órától. Akik segítenek ebben:

  • Gubás Gabi, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész
  • Fekete Károly, püspök, Tiszántúli Református Egyházkerület
  • Porkoláb Gyöngyi, társadalmi kulturális mediátor, szerkesztő

Moderál: Dobos Zita

A Félre a maszkot! – Tükrök és Titkok beszélgetés-sorozat szeretné az irodalmat, a kultúrát forradalmi módon, a mindennapi tudatos tervezés részévé tenni. Az alkalmon a részvétel ingyenes.