Események

  • Főoldal
  • Események
  • GUBÁS GABI TELJES LÉNYÉT ADJA ISMÉT A NAGYTEMPLOMI MŰVÉSZETI SZALONBAN

GUBÁS GABI TELJES LÉNYÉT ADJA ISMÉT A NAGYTEMPLOMI MŰVÉSZETI SZALONBAN

A Teljes lényeddel című színházi est, a Nagytemplomi Művészeti Szalonban a Polcz Alaine életén kísérli meg a hallgatóságot végigvezetni – egészen fiatal korától az utolsó napokig. 

Polcz Alaine (pszichológus, tanatológus, a Hospice Alapítvány alapítója) a legnagyobb hatású alkotó asszonyok közé tartozik. Írásaival tudatosan dolgozta fel újra és újra a vele történteket, s tette ezt úgy, hogy finoman kézen fogva tanítja meg olvasóját élni, túlélni s meghalni. A színházi est pont erre az attitűdre koncentrál, s lépésről lépésre vezeti a nézőt azon az úton, melynek a végén mindannyian elsajátíthatjuk azt a különleges valamit – nevezzük „élettechnikának” –, amit Polcz Alaine ad nekünk. Kikezdhetetlen őszinteséggel tárja fel saját életének minden fájdalmas epizódját úgy, ahogy az ember csak a legjobb barátaival beszél.

Polcz Alaine közösséget képes kovácsolni, aminek a közös nevezője nem más, mint a közös emberi sors. Emberek vagyunk, itt kell tudnunk boldogulni, és ehhez Polcz Alaine minden segítséget meg is ad.

Időpont: 2023. november 4., 19.00
Helyszín: Debreceni Református Nagytemplom
Az előadás hossza: 90 perc