Események

NAGY ZENÉSZEK, NAGY SZERELMEK: BEMUTATJÁK BŐSZE ÁDÁM KÖTETÉT

A zenetörténész szerzővel, Bősze Ádámmal Dr. Petrányi-Szöőr Anna beszélget. 

  • Időpont: 2023. december 04. 18 óra
  • Helyszín: Méliusz Juhász Péter Könyvtár II. emeleti kerengő (4026 Debrecen, Bem tér 19/D)
  • a programon való részvétel ingyenes

A tartalomból: 

Mozart és az egyedül fésülködő Weber lány; Wagner és a cserbenhagyás "művészete"; Haydn pokolfajzat felesége; Gesualdo és a végzetes szerelem; Beethoven házassági kísérletei; Brittennel egy szívben; Egy élet Puccini nyomában

Beethoven, Mozart, Debussy, Wagner... nevek, amelyek hallatán azonnal díszes koncerttermek, frakkban feszítő karmesterek, elegáns nézőközönség sejlik fel előttünk, és szinte érezzük a mindent körülölelő szent áhítatot.

De kik voltak ezek az emberek a hétköznapokban? Mi történik, ha kivételesen nem a nagy és megközelíthetetlen alkotókat, hanem az esendő embereket próbáljuk meglátni bennük? Bősze Ádám zenetörténész, antikvárius, rádiós- és televíziós műsorvezető hosszú ideje azon dolgozik, hogy oldja a komolyzene világára jellemző merevséget. Évek óta nagy sikerrel zajló estjei és előadássorozatai során hatalmas tudással felvértezve és lehengerlő humorral fűszerezve segít közelebb hozni hozzánk a zenetörténet hírességeit, hogy megérthessük, ők is érző, hús-vér emberek voltak, és ugyanúgy örültek, vágytak, szenvedtek, hibáztak, mint akárki más.

A kötetben található tíz szerelmi történet olvasása közben a QR-kódok segítségével számos zenei illusztrációt is meghallgathatunk.