Hírek

KÉT DEBRECENI KÖTET LÁT NAPVILÁGOT!

2023. szeptember 27.

Hosszú idő után új kötettel jelentkezik Ára János. A Kalligram Kiadó gondozásában megjelenő Omlás egyszerre összegzése és továbbgondolása az életműnek - írja a Tiszatáj. A kötet verseiben a személyes élmények és érzések mellett olyan aktuális, huszonegyedik századi problémák feldolgozása kerül terítékre, mint a klímaváltozás, a mesterséges intelligencia vagy épp a nukleáris háború réme.

„Az Omlás az eddigi életmű összegző továbbgondolása, egy kötetről kötetre következetesen új kérdésirányokat és megszólalásmódokat kikísérletező poétikai építkezés eredménye. E gondos és gondterhelt töprengések nem nyugvópontok könnyelmű kijelölései, sokkal inkább tragikus életesemények, botrányos hétköznapiságok és eleven transzcendenciaélmények feszültségtereit képezik meg, melyek a teremtés kaotikus rendjétől vezetnek el a megelőzni vágyott egyetemes világégés víziójáig” – így fogalmaz Vigh Levente. 

A verseskötet szeptember 27-én jött ki a nyomdából és már előrendelhető a Líra oldalán, itt.  

Ugyancsak új kötettel jelenzkezik hamarosan Tóth Kinga multimediális művész. Háromnyelvű albuma, mely a Modem és a Prae gondozásában jelenik meg egy hét múlva hagyja el a nyomdát - adott hírt közösségi oldalán.

Az AnnaMaria sings/singt/énekelaz utóbbi három év "termésébe" enged betekintést, az apácaművészetről, újrahasznosításról, természetről szóló, valamint a női lét kérdéseit feszegető vizuális és hangzó anyagait, performatív munkáit tartalmazza. Egy humoros, modern „imakönyvről" van szó, amely ökológiai kérdéseket is feszeget. 

A Prae.hu-n és itt tudjátok előrendelni.