Hírek

OMLÁS: ÚJ KÖTETTEL JELENTKEZIK A DEBRECENI KÖLTŐ

2023. szeptember 18.

"Nehéz elhinnem, de lassan itt az ideje: hat évvel az előző után új verseskötetem jelenik meg az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra! " - írta közösségi oldalán Áfra János

Az Omlást a fővárosban, a Kalligram Kiadó standjánál dedikálja majd az alkotó szeptember 30-án 17 órától, melyre szeretettel vár mindenkit. 

Fülszöveg: "Az Omlás az eddigi életmű összegző továbbgondolása, egy kötetről kötetre következetesen új kérdésirányokat és megszólalásmódokat kikísérletező poétikai építkezés eredménye. E gondos és gondterhelt töprengések nem nyugvópontok könnyelmű kijelölései, sokkal inkább tragikus életesemények, botrányos hétköznapiságok és eleven transzcendenciaélmények feszültségtereit képezik meg, melyek a teremtés kaotikus rendjétől vezetnek el a megelőzni vágyott egyetemes világégés víziójáig. Mindeközben ez az intenzív, trenírozott figyelem olykor magát is megpillantja, s a továbblépés lehetőségeit felismerve rejtőztetett költői önszámvetéseket végez. Szakadatlan csomósodnak össze szálak és szálazódnak szét csomópontok, de »nincs kikényszerítve / a vége semminek.«"

Borítókép: Herman Levente