Hírek

TÍZEZER DIÁK KAPHATJA MEG INGYEN BORBÉLY SZILÁRD KÖNYVÉT!

2023. szeptember 27.

A Libri és a Jelenkor kiadó 10 ezer példányban teszi elérhetővé azt az egyedi válogatáskötetet, amely Borbély Szilárd munkásságára hívja fel a fiatal olvasók figyelmét. A kezdeményezés, amellett, hogy a kortárs magyar irodalom egyik legfontosabb alkotóját népszerűsíti, emléket állít a 2014-ben elhunyt szerzőnek, aki idén november 1-én ünnepelné 60. születésnapját.

Az Egyre rövidebb szavak című válogatáskötet átfogó képet nyújt a szerző munkásságáról: a kötet egyaránt tartalmaz verseket, rövid prózákat, továbbá részleteket Borbély Szilárd regényeiből. Így olvashatunk a szerző hagyatékából származó, befejezetlen regényből, a Kafka fiából vagy a Mészöly Miklós-díjjal elismert Nincstelenekből, illetve a Halotti Pompa, a Hosszú nap el vagy A Testhez című verseskötetek egy-egy darabját is megismerhetik az olvasók.

A most megjelenő Borbély Szilárd-kötetet 2023. szeptember 28-tól, a Libri országos könyvesbolthálózatában és a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Libri könyvesboltok standjánál (B39), érvényes diákigazolvány felmutatásával, térítésmentesen lehet átvenni a készlet erejéig. A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül.