Hírek

VERSESKÖTETEKKEL ÜNNEPEL A LAPOZÓ!

2023. Április 11.

A költészet napja alkalmából a Kölcsey Központ Foyer-ben található könyvcserepont, a Lapozó feltöltötte polcait, és a könyvek között kortárs magyar alkotók versesköteteit lelheti meg a szemfüles olvasó. Könyveket pedig nemcsak vinni, hanem hozni is kötelező, hiszen így tartható életben és körforgásban a Lapozó projekt.

„Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.” –  A Bookline könyvcserepontban található művek bárki számára szabadon olvashatók, kölcsönözhetők és cserélhetők.

Cserepontként a Lapozó több funkciót is betölt: az olvasók leadhatják a már elolvasott könyveiket, hogy azok ismét az olvasás körforgásába kerüljenek. A Lapozó könyveit pedig elolvashatják a helyszínen – a Zöld Kilincs kiváló lehetőséget biztosít a nyugodt elmerülésre egy kávé vagy tea társaságában – vagy ki is kölcsönözhetőek a könyvek. A lényeg, hogy aki elvisz, az hozzon is a polcra egy másik darabot a saját, otthoni könyvtárából.

Arra is van mód, hogy megtartsák ezeket az alkotásokat, ebben az esetben a fenntartók annyit kérnek, hogy egy-egy kötet leadásával az olvasók is járuljanak hozzá a gyűjtőpont bővüléséhez, hogy mindig könyvekkel teli cserepont várja a látogatókat a Kölcsey Központban.