Hírek

A 111 ÉVE SZÜLETETT KÖLTŐNKRE EMLÉKEZTÜNK

2023. szeptember 05.

Tavaly a Garai utcán, Kiss Tamás egykori lakóházánál gyűltek össze a rokonok, irodalomkedvelők, 2023. szeptember 5-e délutánján pedig a Gambrinus közben, Kiss Tamás emléktáblájánál, az Alföld egykori szerkesztőségi irodájának helyén emlékeztek meg születésének 111. évfordulójáról. 

„Vajon 30, 40, 50 év múlva fognak még itt összegyűlni debreceniek, hogy megemlékezzenek ilyen módon is Kiss Tamásról és a debreceni irodalomtörténetnek erről a korszakáról?” – tette fel a kérdést Puskás István kulturális alpolgármester. 

Hangsúlyozta, át kell örökíteni ezt a hagyományt. Azért is fontos, hogy emléktáblákkal jelöljük meg a város fontos helyszíneit, mert ez az emlékezés első lépése. Ahhoz azonban, hogy ezek az emlékek élő maradjanak, szükség van a személyes találkozásokra is - tette hozzá. 

Puskás István emlékeztetett, jövő héten ismét összegyűlhetünk, mégpedig a Kétmalom utcán, ugyanis szeptember 14-én délután 5 órától Térey János előtt tisztelgünk, sőt egy egész hetet szentelünk ránk hagyott örökségére, hiszen kezdetét veszi a Térey Könyvünnep.  

Fotók: Miskolczi János