Hírek

CSOKONAI ELŐTT TISZTELEGTEK KIÁLLÍTÁSUKKAL A DEBRECENI KÉPZŐMŰVÉSZEK

2023. június 11.

Csokonai, Az ember, a poézis első tárgya címmel idén már második irodalmi kiállítását rendezte a Debreceni Képzőművész Céh Egyesület június 10-én a Széchenyi utcai galériájukban. Korábban az évfordulós Petőfi előtt tisztelegtek kiállított grafikájukkal és festményeikkel, s idén még készülnek egy Madáchnak dedikált tárlattal is. 

A Csokonai-kiállításon összesen harminc művész állította ki tematikus munkáit, Ady Szabó Csaba, Bíró Eszter, Both Teodóra, Börcsök Attila, B. Nagy Gabriella, B. Orosz István, Csorján Melitta, D. Király Sándor, Dombi Géza Zsigmond, Durucskó Zsolt, Éles Bulcsú, Gárdonyi Sándor, Gyöngy Enikő, Hegedűs Tibor, Horváth Ibolya, Komiszár János, Láng Eszter, Lukács Gábor, Magyar Mihály, Máthé András, Nuridsány Éva, Palotai Erzsébet, Pelei Katalin, Rácz Imre, Subicz István, Szász Zsuzsa, Tamus István, Toró József, Tóth Zsuzsa és Varga Tamás. 

A kiállításon narratív illusztrációk és a művészek belső világát reprezentáló alkotásokat láthatunk. A tárlatot Szoboszlai Lilla nyitotta meg és mutatta be a látogatóknak június 10-én.