Hírek

DEBRECENBE HOZZA KÖNVYESBOLTJÁT SZABADOS ÁGI!

2023. Április 25.

Szabados Ági sokaknak híradósként, a tévéképernyőkről ismerős, a könyvmolyok azonban egyértelműen a NIOK-hoz kötik. A Nincs időm olvasni! (NIOK) kihívás alapítója több tízezer embert vesz rá minden hónapban, hogy hagyja a kifogásokat és vegyen kezébe könyveket. Napi fél óra olvasás, ennyit még a legprögősebb hétköznapokban is oda lehet szánni, nem? A NIOK tagjaival minden hónapban egy adott témához kapcsolódó olvasmányról beszélgetnek egy-egy élő könyvklub keretein belül. Könyvesboltot és kiadót is alapított a koronavírus-járvány idején. A Libertine korunk könyvmolyainak legnagyobb kihívására igyekszik megoldást találni, a töménytelen kínálatra. Mit olvassunk, hogyan igazodjunk el a tömött polcokon? A Libertine könyvesboltban Ági személyes kedvencei sorakoznak, ez garantálja, hogy bármit is emeljünk le, minőségi könyvvel térünk haza a pesti vagy szegedi kis ékszerdobozokból, s ha mázlink van, maga a tulajdonos adhat a kezünkbe egy tuti befutót. 

Április 24-én Peller Mariann íróval, műsorvezetővel és Kovács Eszter, a Mat on the Moon alapítójának társaságában érkezett Debrecenbe, a Méliusz Juhász Péter Könyvtárba, hogy beszélgessenek rajongóikkal. 

Esterházy Péter látogatása óta nem érdeklődtek annyian a könyvtár irodalmi programjáért, mint ezen a délután - jelentette büszkén Szabados Ági, aki már sorolta is, mi mindent köszönhet annak, hogy volt bátorsága meglépni azt, hogy mindent a szenvedélyére, a könyvekre tegyen fel. S ezzel nem volt egyedül, Kovács Eszternek pontosan így jött a jóga, a meditáció, a mindfulness, a Mat on the Moon, ezen keresztül ismerte meg Ágit is, hármuk útját mégis igazán a könyvek keresztezték. 

Esztert és Mariannt is Ági kérte fel az írásra, és örömmel jelentették, megérte. Peller Mariannak azóta két könyve látott napvilágot (Végtelen kísértés, Szerelemszövetség), s már útban a harmadik. Nem titok, régóta odavan a spiritualizmusért, mindkét kötete ennek jegyében született. Mint mondta, mindig is tudta, hogy a hitével komoly dolga van, de akkor ébredt rá igazán, amikor egy angyalokkal kommunikáló nővel találta magát egy forgatáson. Azóta ő a "vajákos nő", de már nem bántja, ha ilyen jelzőkkel illetik, magához ölelte mindezt, ahogyan írószerepével is egész jól összebarátkozott az utóbbi időben - árulta el. 

Kovács Eszter a Köszi, jól című könyvében pedig azt adja tovább, mi az, ami segített neki a mindennapok szorongásaiban a jógától a viselkedéspszichológián át a mindfulness gyakorlásáig.

"Kell a lassulás, mert bele fogunk ebbe dögleni" - vallják, s valóban, nem is olyan sok választja el a jógát, a könyveket és a spiritualizmust. 

No, de a legjobbat hagytuk a végére, nagyon úgy tűnik, hogy nem csak Budapesten és Szegeden, de hamarosan Debrecenben is leemelhetjük a polcról Ági ajánlott olvasmányait, ugyanis a cívisvárosban is nyílik Libertine könyvesbolt - újságolta a tulajdonos. 

Fotók: Miskolczi János