Hírek

DEBRECENI DÍJAZOTTJA IS VAN A LUDWIG MÚZEUM PÁLYÁZATÁNAK

2023. november 18.

A Ludwig Múzeum immár ötödik alkalommal hirdette meg az Art Transfer-díj pályázatát.

A díjjal a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok tevékenységét ismeri el, akik a saját területükön az elmúlt időszakban sokat tettek a kortárs képzőművészet közvetítéséért és népszerűsítéséért.

A pályázatra magánszemélyek jelentkezését várták 2020–23 közötti időszakban megvalósult projektekkel. Már korábban máshol benyújtott anyaggal is pályázhatnak, de kérték, a szakmai bemutatkozásban jelöljék meg, melyik pályázaton szerepelt.

Az idei pályázatot a gondoskodás jegyében hirdették meg, kapcsolódva a Ludwig Múzeum ez évi kerettémájához, s vele a Vigyázat, törékeny!/ Handle with care című kiállításához. 

A projekt célját különféle pedagógiai tevékenységek, eszközök, munka- és szervezeti formák is megvalósíthatják, mint pl. múzeumpedagógiai foglalkozás, iskolai óra, nyári alkotótábor, témanap, programsorozat, workshop, kiadvány, játék stb. Fontosnak tartják, hogy a projektek támogassák az önálló gondolkodást, munkavégzést, valamint az önálló személyiségek tartalmas együttműködését. Az ideális projekt az életkori sajátosságok figyelembevételével médiatudatosságra törekszik, erősíti a kritikai szemléletet, az önismeretet, a társadalmi felelősségvállalást, és szem előtt tartja a legkülönfélébb társadalmi igényeket. Lényeges szempont, hogy a projekt adaptálható legyen, valamint korlátozott anyagi erőforrások közötti is megvalósulhasson.

A díjnak debreceni nyertese is lett. 

Versényi Anna művésztanár és pszichológus, illusztrátor KÉPesek című hátrányos helyzetű kamaszok számára szervezett depresszió és önsértés megelőző, mentális egészség helyreállítására készült komplex művészeti programja elnyerte a zsűri tetszését. 

További információ: itt