Hírek

EGYÜTT ÉJSZAKÁZTUNK AZ IRODALOMMAL!

2023. június 16.

Az Irodalom Éjszakája ötödjére hívogat rendhagyó világirodalmi sétára Debrecenben. Talán a leghangulatosabb irodalmi rendezvényünk ez, amikor évről évre három estén keresztül több mint húsz ország szerzőjétől olvasnak fel részleteket a Csokonai Színház színészei különböző belvárosi helyszíneken. Az idei téma, amelyhez a kiválasztott szövegek kapcsolódnak, a lábnyomok, ezeket követve jutunk el Debrecen szívéből ismeretlen kultúrák világába. 

Csütörtökön, június 15-én észt, finn, izlandi, izraeli, lengyel, német, román, svájci és török kortárs művekkel ismerkedhettünk olyan különleges helyszíneken, mint például a felújított Csokonai Színház, ahova már jóideje nem tehettük be a lábunkat, nemhogy a lábnyomunkat. 

Az Irodalom Éjszakájával nyerni is lehet, már ha figyelmesek vagytok és tudtok válaszolni a helyszínen elhangzó, szövegekhez kapcsolódó kérdésekre, amit minden esetben másnap reggel 10 óráig várnak az irodalomejszakaja@gmail.com e-mail címre. 

Ne feledjétek, még két napig biztosan ébren tart minket a világirodalom, ma és holnap is este 7 órától indulhat a séta! Kövessétek a lábnyomokat!

A program napi bontásban itt érhető el. 

Útmutató az Irodalom Éjszakájához: 

  • A felolvasásokat 9 szabadtéri helyszínen párhuzamosan tartják 19 óra és 21.30 között, esőhelyszínt biztosítanak.
  • Minden helyszínen egy adott szerző művének 10-15 perces részlete hangzik el 19, 19.30, 20, 20.30, 21 órai kezdéssel.
  • Az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.
  • Mindenki maga állíthatja össze aznapi irodalmi barangolásának útvonalát, ehhez nyomtatott térképet adnak segítségül.
  • A programon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel.

Fotók: Miskolczi János