Hírek

EGYÜTT ÜNNEPELTEK A DEBRECENI ÉS NAGYVÁRADI KÖNYVBARÁTOK

2024. január 23.

Miközben a cívisvárosban már javában zajlottak a magyar kultúra napi események, a debreceni Könyv barátja hálózat tagjai Nagyvárad felé vették az irányt. Útjuk a Kanonok sorra vezetett, a Bunyitay Könyvtárba, ahol már vártak rájuk a hálózat nagyváradi tagjai, akikkel az idei évi lehetséges együttműködéseiről egyeztettek. 

Mint ismert, 2023-ban A könyv útja „microgrant” programon összesen tizenhárom, a nagy irodalmi évfordulóinkhoz kapcsolódó eseményt szerveztek Debrecenben a hálózat tagjai, s az idei évben is hasonló konstrukcióban szeretnék megvalósítani ötleteiket a nagyváradi tagokkal együttműködésben. 

A Tibor Ernő Galéria ünnepi kiállítása után a nap a Szigligeti Színházban ért véget, ahol a magyar kultúráért életműdíj, díjak és emlékplakettek átadását követően A sár és a pálinka földjén találták magukat. Ezt a címet viselte a színházi gála fénypontja, a debreceni Hajdú Táncegyüttes előadása, a Magyar Kultúra Napját ugyanis a két testváros a hagyományokhoz híven idén is együtt ünnepelte. 

Fotók: Miskolczi János