Hírek

ÉLETMESÉK KAPTAK SZÁRNYRA A REFORMÁTUS KOLLÉGIUMBAN

2023. június 30.

Idén is meghirdette Életmese írói pályázatát a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete, amely április 15-éig várták a határon innen és túli magyar családok igaz történeteit.

A tizenöt éve elindított pályázatra négy korcsoportban és két megadott témában évente több száz pályamű érkezik. A szervezők az idei évben is várták a személyes, igaz, családi történeteket, amelyek erősítik a családon belüli köteléket és a nemzethez tartozás élményét. 

A pályázók műveiket a „A szülők, nagyszülők, dédszülők életmeséi", valamint „Amikor kicsi voltál / Amikor kicsi voltam" témákban, műfaji kötöttség nélkül négy korcsoportban – 10 év alatti, 10–14 éves, 14–38 éves, illetve a 38 év felettiek – küldhették el. 

Június 30-án hirdették ki az eredményeket a Református Kollégium Oratóriumában. Valamennyi korcsoportban az első három helyezettet díjazta a zsűri, s összesen ötszáz pályaműből választották ki a legjobbakat. Mesék érkeztek magyar lakta határon túli területekről, s még az Egyesült Királyságból is.

Fotók: Miskolczi János