Hírek

HA MA ÉLNE CSOKONAI, RAPPER LENNE?

2022. Április 30.

A lassan 250 éve született, zseniális debreceni költő, Csokonai Vitéz Mihály versei korunk embere számára is izgalmasak, maiak, üdítően frissek tudnak lenni. Aki olvassa tudja, aki nem, vagy ilyen szemmel még nem vizsgálta az életművet, annak mindezt Prieger Zsolt, az Anima Sound System alapítója és Subicz Gábor helyi jazztrombitás közösen megálmodott kísérteties zenei-irodalmi előadása, DJ set-je mutatta be.

Az újhullámos Csokonait a már említett művészek mellett a Mulató Aztékokból ismert vagány MC, Balázsovics Mihály és Nagy Kyra vokalista ébresztette, hívta vissza a halálból a Nagyerdei Víztoronyban, április 28-án. 

(Fotók: Miskolczi János)

Az érdeklődők a költő Bár az ég búsulva néz is..., Az ember a poézis első tárgya, Halotti versek, Tüdőgyulladásomról, A mostani háborúban vitézkedő magyarokhoz, A pesti dicsőség, Az én poézisom természete, A távolról kínzó, A békesség és a hadi érdem, A vízital, Konstancinápoly, A poétákban lakó istenség, Trochaeus lábakon, Currens de lepore és Az 1741-diki diéta című verseiből hallhattak egy érzelmes, merész, pörgős remixet.