Hírek

ÍGY ÜNNEPLI A VOJTINA A MAGYAR NÉPMESE NAPJÁT!

2022. szeptember 30.

"Mi, a Vojtina társulata szeretnénk a hozzánk betérőkben gondolatokat ébreszteni és érzéseket kelteni arról, hogy meséink, hagyományaink, egyetemes kultúránk formálnak minket; a játékon, a képzeleten keresztül eljuthatunk olyan magaslatokba is, amit remélni sem tudunk addig, amíg meg nem tapasztaljuk. Fontosnak tartjuk, hogy a színpadunkon szép magyar beszéd szólaljon meg, hogy őrizzük nyelvünk tisztaságát. Hisszük, hogy morális válsággal küzdő világunkban olyan örök emberi, erkölcsi értékeket szükséges közvetítenünk közönségünk felé, amelyek segítik őket eligazodni a világban." - írták közösségi oldalukon

Repertoárjukon lévő előadásaik között ezért olyan népmese feldolgozásokat találhatunk, mint a Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála, Vas Laci, Tengerlépő cipők, Az Égig Érő Fa, A papucsszaggató királykisasszonyok, A virágot lépő lány.

Műsoron lévő bábos népmese-feldolgozásaik mellé novemberben érkezik Játszószínházukba az Állatbarátságok című, állatmesékből összeállított kamarajátékuk, valamint szintén ebben a hónapban mutatják be A halász meg a nagyravágyó felesége előadásukat.

Előadásaikról bővebben a bábszínház honlapján olvashatnak.