Hírek

IRODALMI PÁLYÁZATOK

2023. Április 22.

  • Petőfi nyomában ... 

Pályázni lehet saját irodalmi művel, parafrázissal, Petőfi-versmondással videón, vagy bármilyen más műalkotással (rajz, kollázs, kisfilm, festmény, fotó, montázs, egyéb kompozíció). Terjedelmi korlát nincs. 

Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben fogadjuk, a petofi@gyea.hu címen 2023. május 1. hétfő éjfélig. A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk. Kérjük, a pályázók nyilatkozzanak, hogy a beküldött mű a saját szellemi termékük.

Nevezési díj: 1500 Ft/pályamű. A nevezési díjak befizetését a gyea.hu oldalon látható módokon tudják elvégezni (PayPal: https://gyea.hu/paypal/ vagy banki átutalás: https://gyea.hu/banki_atutalas.php). A megjegyzés / közlemény rovatban mindenképp szerepeljen: Petőfi nyomában. Az alapítvány a beérkezett nevezési díjakból vásárolt tartósélelmiszer-csomagokat visz a kiválasztott településeken élő rászoruló családoknak.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/gyermeketkeztetesialapitvany/posts/pfbid02PBbuAf64LhQDaM8cDuLVccqiA4VZi3YPajc9Z63D3WKakR9A82S58YsooUzz7QKxl

 

  • Jókai-díj 2024 - tanulmányíró pályázat

Az irodalmi pályázat témája: „Nemzeti dalaink, a Himnusz és a Szózat párhuzamos története”

Pályázni nyomtatásban meg nem jelent olyan tanulmánnyal vagy értekezéssel lehet, melynek terjedelme nem haladhatja meg a 75 ezer karaktert – szóközökkel együtt – , de eléri legalább a 30 ezer  karaktert, s amelynek közlési jogával a szerző rendelkezik. A terjedelembe a melléklet is beszámolandó.  Egy szerző csak egy művel vehet részt a pályázaton. A döntés és értékelés: a legmagasabb értékelést kapott művek közül az alapítók által felkért nemzetközi bírálóbizottság legkésőbb 2024. január 22-ig hozza meg döntését.

Részletek: https://palyazatmenedzser.hu/jokai-dij-2024-irodalmi-palyazat/

 

  • „Mindenki másképp egyforma” - vers- és novellaíró pályázat

Pályázatuk célja, hogy olyan irodalmi művek szülessenek, amelyek a mindenki másképp egyforma kérdéssel foglalkoznak. 

Pályázati témajavaslatok: 

Lelki jól-lét és stabilitás a mindennapokban

Lelki egészség megőrzése, helyreállítása a krízisekben

Lelki egészség és alkotás kapcsolata

Pályázhat minden, a 18. évét betöltött magánszemély. Pályázni vers és novella kategóriában lehet, egy pályázat egy művet tartalmazhat. A terjedelmi korlát a prózai művek esetében 12 000 karakter (6 oldal). 

Nevezési díj 3000 Ft / 1 pályamű; 5000 Ft / 2-3 pályamű.

A kötetbe bekerülő szerzők a digitális antológiát megkapják ajándékba.

A nevezés határideje: 2023. június 10.

Részletek: https://palyazatmenedzser.hu/mindenki-maskepp-egyforma-irodalmi-palyazat-lelki-egeszseg-temaban/

 

  • Gyermekkonfliktusok – novellaíró pályázat

Májusban induló pályázatukra olyan novellákat várnak, melyek gyerekek konfliktusait dolgozzák fel (önmagukkal, egymással, szülővel, tanárral).  A mű mérete 5000 és 8000 karakter között lehet (szóközökkel együtt).

Bárki pályázhat. Egy pályázó maximum három pályamunkával pályázhat. Mindenki csak saját maga írt, nyomtatott formában eddig meg nem jelent művekkel pályázhat. A teljes pályázati leíráshoz vegyétek fel a kapcsolatot a ifjusag.irodalma@gmail.com mail címen. A nevezési díj 1000 Ft/ pályázat. 

A pályamunka tartalma:

  • A megírt mese (doc vagy docx formátumban)
  • Hangoskönyvként felolvasott mese (mp4 formátumban várjuk - ehhez gmail-es mail címre és google drive-ra lesz szükséged)

A "hangoskönyvet" felolvashatod Te magad, de mást (akár előadót) is megkérhetsz erre, vagy több szereplős hangjáték is lehet. A pályázat 2023.05.03-án indul! Ha a pályázat felkeltette érdeklődésedet, keresd őket a részletekért májusban az ifjusag.irodalma@gmail.com mail címen,  a levél tárgya legyen "Konfliktus" .

A pályázat leadási határideje: 2023.05.31.

Részletek: https://palyazatmenedzser.hu/gyermekkonfliktusok-novellairo-palyazat/

 

  • Az év science fiction és fantasy novellái pályázat

A GABO SFF idei novellapályázatára fantasy, science fiction, horror és weird novellákat vár. A kiadó szerkesztői által legjobbnak ítélt művek 2023 őszén fognak megjelenni.

A pályamunkákat az info@gabo.hu címre kérik. Eredményhirdetés 2023 augusztusában várható. 

Részletek: https://labjegyzet.tumblr.com/post/713285126122078208/ev-magyar-scifi-fantasy-novellapalyazat-2023

 

  • Ajtót nyitok a mára – pályázat

Az Art’húr Irodalmi Kávéház, a Gondola Kulturális Magazin, valamint a Kalamáris magazin versíró pályázatot hirdet „AJTÓT NYITOK A MÁRA” címmel. A pályázat nyílt, bárki szabadon pályázhat, nincs kötve a szerzőknek a Art’húr Irodalmi Kávéházban, a Gondola Kulturális Magazinban, Kalamáris magazinban történő előzetes megjelenéséhez.

A pályázat témája: Emberi létünk, életterünk, mindennapjaink, vízióink – tehát életérzéseink. A versek műfaja szabadon választható.

A pályázókra vonatkozó életkori megkötés nincs.

Pályázati határidő: 2023. 04. 03. 08:00– 2023. 05. 31. 20:00

Pályázni minden olyan alkotással lehet, amely antológiákban és más nyomtatott médiumban eddig nem jelent meg és 2023. július 31-ig nem is jelenik meg.

A pályamunkákat az alábbi e-mail címre várják: ajtotnyitokamara@gmail.com

Szerzőnként maximum 3 db verssel lehet pályázni.

Részletek: https://www.facebook.com/gondolamagazin/posts/pfbid02oWcu4v2LaNswUdwVDX6jL3f3WPf4QFeginpbhywVxhwCwj1sZaDB9HJiTKrDXmNVl?locale=hu_HU

 

  • Magyarnak lenni büszke gyönyörűség – verselemzés pályázat

Pályázhatnak: hazai és határon túl élő 7.-12. osztályos diákok, magyar nyelven írt pályázatokkal. 

A pályázóktól verselemzéseket várnak az alábbi négy témakör egyikét feldolgozva:

1. MÉCS LÁSZLÓ: A csend völgyében

2. PETŐFI SÁNDOR: Szerelemnek rózsafája…

3. REMÉNYIK SÁNDOR: Eredj, ha tudsz!

4. CSOÓRI SÁNDOR: Zöld utak és mély földutak

Beküldési határidő: 2023.október 31.

Részletek: https://palyazatmenedzser.hu/magyarnak-lenni-buszke-gyonyoruseg-verselemzes-palyazat/

 

  • Kaland a méhekkel – vers- és novellaíró pályázat

Pályázni lehet olyan magyar nyelven megírt verssel, vagy novellával, amely a méhekről, vagy/és a méhészekről, vagy/és a mézről szól.
A pályázaton részt vehet minden 15. életévét betöltött, a magyar nyelvet értő és beszélő személy. Nevezési díj nincs. A műveket 2023. június 15-én 24 óráig kell elküldeni a sjkonyvtar@gmail.com címre. Külön csatolmányban kell szerepelnie a szerző nevének, korának, elérhetőségének, illetve a 18. év alattiak esetében a szülői nyilatkozatnak.

Részletek: https://sarvarimehesz.hu/index.php/hu/nyitooldal/kaland-a-mehekkel

 

  • Debreceni évfordulós pályázat

A pályázatra olyan képi alkotásokat várunk Csokonai 250. születésnapja és Borbély Szilárd 60. születésnapja kapcsán, amelyek konkrét szövegre reflektáló, narratív képalkotások. Illusztrációk készítése az alábbi, 2023-ben évfordulós alkotók valamelyikének választott művéhez:

- Egy témán (projekten) belül minimum 2 és maximum 10 képet várunk.

- A képeknél kérjük a vonatkozó irodalmi művek címének pontos megjelölését.

- Az illusztráció technikája szabadon választott

- A beküldött alkotások közül a kiállítandó és kinyomtatandó műveket az előzsűri válogatja ki.

A pályázati anyagok feltöltésének kezdete előreláthatólag 2023. április, a beadási határidő 2023. augusztus 1.

Részletek: https://www.facebook.com/photo?fbid=563630485809225&set=a.464000492438892

 

  • "Lovag mesék" - meseíró pályázat

A "Lovag mesék" pályázatunkban előre megadott karakterekkel kell dolgoznod. A mű mérete 5000 és 7500 karakter között lehet (szóközökkel együtt).

Bárki pályázhat. Egy pályázó maximum három pályamunkával pályázhat. Mindenki csak saját maga írt, nyomtatott formában eddig meg nem jelent művekkel pályázhat. A teljes pályázati leíráshoz vedd fel velük a kapcsolatot a ifjusag.irodalma@gmail.com mail címen. 

A nevezési díj 1500 Ft/ pályázat. 

A pályamunka tartalma:

  • A megírt mese (doc vagy docx formátumban)
  • Hangoskönyvként felolvasott mese  (mp4 esetleg mp3 formátumban várjuk - ehhez gmail-es mailre cím és google drive-ra lesz szükséged)

A pályázat leadási határideje: 2023.04.30.

Részletek: https://www.mesenovella.hu/