Hírek

KADDIS TÉREY JÁNOSÉRT: ISMÉT DEBRECENBE LÁTOGATOTT PRIEGER LÁTOMÁSA

2024. szeptember 13.

Csokonai Vitéz Mihály születésének 250. évfordulójára egy irodalmi dj-settel készült. A Mihály, avagy egy város kísértetei című előadásnak akkora sikere volt, hogy többször is bemutatták a cívisvárosban. 

Prieger Zsolt ezek nem hagyott abba a kísérletezéssel, kortárs költőóriásunk emlékére, a Térey Könyvünnepre is nagyot alkotott. 

Imádság, szépirodalom, rap, kortárs zene, improvizáció, magyar és zsidó hagyományok fúziója, ez a Kaddis Térey Jánosért. Nehéz lenne szavakba önteni, hogy mit is kaptunk a hol humoros, hol igazán megindító művek és interjúrészletek zanzáiból, mindenesetre egy feszült előadást Magyar Bori és Prieger Zsolt előadásában. 

„A hagyományok szerint a Kaddist 11 hónapon át mondják az elhunyt szerettekért, de mi mondjuk mindig-mindenkor Jánosért, a debreceni születésű költőóriásért, a humoros barátért, a kegyelmet nem ismerő repperért, az építészetrajongó struktúraépítőért, a botanikus kertek szerelmeséért, a 24/24 órás emberért, aki tavaly hunyt el tragikusan fiatalon, 49 évesen.”

Fotók: Miskolczi János