Hírek

KÉT DEBRECENI SZERZŐT IS DÍJAZTAK AZ OLVASÓK!

2023. október 19.

A Dugonics András irodalmi díjat még 2020-ban alapította Baranyai Anikó  azzal a céllal, hogy a kortárs magyar irodalom azon szereplőit, akik a szórakoztató irodalom berkein belül alkotnak, díjazza az olvasóik és követőik bevonásával.

Ez egy olyan irodalmi elismerés, ahol az olvasók döntenek a jelöltek személyéről, és ők is szavaznak arról, hogy kinek ítélnék oda az adott kategória első helyezettje címet. 

Az idei irodalmi díj első helyezettje Löki Viktor lett kortárs irodalom kategóriában. Regénye, az Isten átnyúl a farmeron igazi debreceni olvasmány, a történet főhőse egy Levente nevű pályakezdő újságíró, aki hirtelen felindulásból otthagyja a munkáját, és biciklis ételfutárnak áll, közben szabadidejében pedig felváltva szórakozik a haverjaival, csajozik, vagy a világ nagy kérdéseivel foglalkozik. A regény helyszíne Debrecen, a cselekmény városunk egyes meghatározó és ikonikus utcáin, kultikus szórakozóhelyein játszódnak. A könyv a Napkút kiadó gondozásában jelent meg. 

Vámosi Kirát is jelölték rajongói young adult irodalom kategóriában, csakúgy mint tavaly. A fiatal író idén a második helyen végzett a (Ne) Álljunk Párba! című könyvével, amely egy szívszorító szerelmi történeten keresztül mutat rá komoly társadalmi problémákra. A kötet a Mogul kiadónál jelent meg.