Hírek

KÖNYVILLUSZTRÁCIÓKBÓL NYÍLT KIRAKATKIÁLLÍTÁS A DEBRECENI PAGONYBAN!

2023. június 08.

Május 15-ig szavazhatott a közönség az Ady Endre Gimnázium Olvass Többet! határtalanul-magyarul mozgalmának Képzeld el! című könyvillusztrációs pályázatára beérkezett alkotásokra, melyek az idei tanévben ajánlott hat olvasmányukhoz kapcsolódtak. A diákok többek között Szendrey Júlia verseit és naplójának részleteit; Marie Ann Schaffer és Annie Barrows Krumplihéjpite Irodalmi Társaság, Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak és Vendéglő a világ végén, valamint Roald Dahl Charlie és a csokigyár című műveit álmodták papírra.

A fantáziadús munkákat a Facebook-közönség mellett szakmai zsűri is értékelte. A zsűri elnöke Lajtosné Emese volt, tagjai pedig Tóth Franciska, a DSZC Kreatív Technikumának rajztanára és Szabó Andrea, a Debreceni Ady Endre Gimnázium földrajz-rajz szakos mestertanára. 

Az eredményeket május 16-án tették közzé az Olvass Többet! Facebook-oldalán. Az első helyezett Mizser Lilla a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 10. B osztályos tanulója lett, a második Posta Bettina, a DSZC Péchy Mihály Építőipari Technikum 11. A osztályosa, a harmadik helyezett pedig a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium 9. osztályos diákja. A közönségdíjat Mizser Lilla alkotása nyerte el. A különdíjat Már Ákos, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum 6. osztályosa, Takács-Sárkány Zalán, a DSZC Péchy Mihály Építőipari Technikum 9. osztályosa kapta.

A díjakat június 8-án adták át a Debreceni Pagony Könyvesboltban, ott nyitotta meg Puskás István kulturális alpolgármester a beérkezett alkotásokból összeállított kirakatkiállítást is. 

A rendezvény A könyv útja microgrant pályázat támogatásával, a DSZC Kreatív Technikum és a DSZC Péchy Mihály Építőipari Technikum partneri együttműködésével valósult meg.

Fotók: Miskolczi János