Hírek

MEGNYÍLT SZABADOS ÁGI DEBRECENI KÖNYVESBOLTJA!

2023. augusztus 17.

Aranylétra, mustárszínű kanapé, szelfipont, irodalmi lépcső, finom kávé és könyvek, könyvek minden mennyiségben. Pest és Szeged után Debrecenben is nyílt Libertine Könyvesbolt. Augusztus 17-én már reggel fél 10-kor nagy tömeg álldogált a Csokonai Színház mellett arra várva, hogy Szabados Ági meglengesse a "Nyitva" táblácskát, és kezdetét vegye a könyvmustra a már most otthonos légkört árasztó kis kuckóban.

„Ide bármikor betérhettek olvasgatni, vagy csak egyszerűen elvonulni a világ elől” – fogadta az első belépőket a Nincs időm olvasni! kihívás alapítója. 

A debreceni könyvesbolt a szegedihez és budapestihez hasonlóan a könyvmolyok legnagyobb kihívására igyekszik megoldást találni, a töménytelen kínálatra. A Libertine könyvesboltban Ági személyes kedvencei sorakoznak, ez garantálja, hogy bármit is emeljünk le, minőségi olvasmánnyal térünk haza a kis ékszerdobozokból, s ha szerencsénk van, maga a tulajdonos adhat a kezünkbe egy tuti befutót. Ez egy hónapban egyszer meg is fog történni – árulta el Ági, egy hétvégét ugyanis mindig a debreceni könyvesboltban fog tölteni, de ha igény van rá, akkor akár többször is kiruccan a cívisvárosba. 

„Mi azért vagyunk és azért vagyunk mások, mert segítünk könyveket választani, nem sajnáljuk az időt arra, hogy beszélgessünk az emberekkel, hogy olyan könyvet ajánljunk, ami tényleg tetszeni fog nekik. Az a célunk, hogy minél többen olvasóvá váljanak, ezért van kanapé, kávé, jazz. Itt ki tudjuk zárni a valóságot” – mutatott körbe a tulajdonos. 

Nem egyszerű könyvesbolt a Libertine, NIOK-találkozókat, irodalmi esteket, író-olvasó találkozókat is szerveznek majd a Frida kávézóval együttműködésben. 

„Egész nagy a bolt, de azért nem férnek be olyan sokan ahhoz, hogy nyugodtan tudjunk beszélgetni, de szerencsére a szomszédos Frida kávézó segítségünkre van” – magyarázta Ági. 

Mint mondta, reméli egy év múlva megnyithatja negyedik könyvesboltját is, de jelenleg nagyon elégedett azzal, amit sikerült elérnie. 

„Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy Debrecenben is nyitok könyvesboltot, és most itt ülünk. Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek a megnyitóra, s remélem, hogy ez a fokozott érdeklődés megmarad, és tudunk majd jó kis programokat hozni a debrecenieknek. Azt várom, hogy ez egy igazi közösségi tér legyen, jöjjenek az emberek, tapasztalják meg ezt az életérzést, kérjenek segítséget a boltosainktól, akik szuper jófejek és nem mellesleg hatalmas könyvmolyok” – ecsetelte.

Aki lemaradt volna a megnyitó pillanatairól, ne aggódjon, ma is, mint rendesen, egészen hat óráig lesz nyitva a Libertine, délután négytől Peller Mariann fogadja az érdeklődőket, s dedikálja a Libertine Könyvkiadó gondozásában megjelent köteteit. Aki ma vásárol, ingyen kávét is kap a könyvéhez!

Szerző: Szilágyi Szilvia
Fotók: Miskolczi János