Hírek

ONLINE JÁTÉK VISZ KÖZELEBB TAR SÁNDOR VILÁGÁHOZ

2021. november 19.

„Azt, hogy vizezik a bort, az ember már fel sem veszi, de hogy vízzé váljék, hát olyat még nem látott a világ. Segíts Hesz Jancsinak kinyomozni, ki lopta el az úrvacsorára szánt bort és töltötte fel a palackokat vízzel!” – ezekkel a sorokkal ajánlja az érdeklődőknek új online játékát a Debreceni Irodalom Háza, amelyet november 19-én mutattak be.

A játék összeállításában közreműködő Aranyi Fruzsina múzeumpedagógus, Debreczeni-Veisz Bettina muzeológus és Ősz Attila gyűjteménykezelő nem pusztán magát a játékot hozták létre, de virtuális világba helyezésével is maguk bírkóztak meg.

A Csoda a mi utcánkban izgalmas nyomozásra hív. A Tar Sándor-műből származó részletek beemelésével a szöveg révén is közelebb kerül a játékos az író világhoz. A karakterek és az élethelyzetek groteszk humora ismerősen csenghet így vissza. Maga a játék azonban a szöveg ismerete nélkül is teljes élményt nyújt.

Készítői a középiskolások s az annál idősebbek számára ajánlják. A játék linkjét itt találják: http://tarsandor.hu/nyomozas/nyomozas.html