Hírek

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A KÖNYV BARÁTAI SZÁMÁRA

2022. december 12.

2023 fontos évfordulók sorát hozza a magyar irodalom, a debreceni kultúra, a debreceni irodalom számára. Petőfi és a Himnusz születésének kétszázadik, Csokonai kétszázötvenedik és Borbély Szilád születésének hatvanadik évfordulója nem csak az emlékezés kötelességét hozza számunkra, de remek lehetőségeket kínál arra, hogy megmutassuk ezen szerzők és művek aktualitását, azt, hogy ők nem bronz emlékművek, nem tankönyvi tételek, hanem élő, eleven, ható, velünk élő jelenlétek.

Arra hívjuk hát a Könyv barátait, hogy csapatokban dolgozzanak ki olyan projekteket, amelyek segítenek abban, hogy a város polgárai találkozzanak e jeles személyiségekkel és műveikkel. Arra invitálunk mindenkit, hogy keressen innovatív, újszerű, akár meglepő megoldásokat, helyzeteket, hozzon létre jó együttműködéseket.

Azt kérjük, hogy legalább ketten "szövetkezzetek össze", és vonjatok be egy még nem tag partnert, aminek külön nyeresége lehetne, hogy nem csak erre az alkalomra szólna az együttműködés, de a partner is a hálózat tagjává válna.

A megszületett projekteket egy microgrant (azaz kis volumenű) pályázat keretében Debrecen Megyei Jogú Város támogatni is fogja, amire a jövő évben kétmillió forint keretösszeg fog rendelkezésre állni. Egy projekt maximális támogatása kétszázötvenezer forint.

Az egész évre szóló, azaz a 2023-ban bármikor megvalósítható pályázatokat január 31-ig lehet majd benyújtani első körben. Amennyiben nem kerül a teljes összeg felhasználásra, lesz majd pótpályázat is az év folyamán.

A támogatott pályázatok április 11-től tudnak majd indulni. Természetesen, önerőből már korábban is valósulhatnak meg projektek, projekt elemek.
A pályázatokat független bizottság fogja elbírálni.

A logó használatáról:
A logókat kérjük a grafikai felület jobb felső sarkában elhelyezni a két széltől egyenlő távolságra (nem pedig lent, a partneri logó sorban). A színek kötöttek, de bármeiylk változatból használható a fekete alapon fehér verzió.