Hírek

RÍMEKBE SZEDTE A DEBRECENI KREATÍV KÖZÖSSÉG A BATTHYÁNY UTCÁT

2024. Április 13.

Fesztivál a fesztiválban – a Debreceni Kreatív Közösség ismét megmutatta miben rejlik a városunk szíve-lelke: a kis közösségi összefogásokban, a családias hangulatban. Halloweeni mulatságok, latin táncestek, mini virágkarnevál, bolhapiac – a közel két éve megalakult közösségnek, a nagyjából 20 üzletet és megannyi egyesületet összefogó kis társaságnak nagyon sokat köszönhetünk, tulajdonképpen ők keltették életre a belvárostól kieső Batthány-sétálót, amely azóta egyértelműen a családok kedvence lett. 

Április 13-án a Költészeti Fesztiválra rímeltek rá a Nemzetközi Rím Feszttel, így lett fesztivál a fesztiválban, nemzetközi színesítéssel. A kirakatokban a magyar költemények mellett ugyanis spanyol, német, flamand, olasz angol és francia versek köszöntek a gyerekekre, akik már kora reggel vitték is portékáikat a Batthyány sétálóra, hogy 9 órára minden készen álljon a nagy alkudozásokra. 

A Pagony Könyvesbolt előtt Takács Dániel színművész fogadta a kicsiket, az egyik legszórakoztatóbb verses-mesével, Graffalóval. Az állati versek tematika aztán tovább is vonult, amikor megérkeztek az Ibolya Utcai Általános Iskola diákjai és tavaszi állati jó versekkel örvendeztették meg a hömpölygő forgatagot. 

Délelőtt az Aquamanók adtak mesekoncertet, a fesztivál végén pedig a Katedra Színház látogatott ki, akik egy zenés-verses összeállítással készültek a családoknak. 

Fotók: Miskolczi János