Hírek

SZÜLINAP KÖNYVEKKEL: ÍGY ÜNNEPELHETÜNK A SZIGET-KÉKKEL

2024. július 26.

Idén ünnepli második születésnapját a Szabó Magda meséskönyve által ihletett Sziget-kék tematikus játszótér, aminek az alkalmából háromnapos vidám mulatságra hívták a családokat a Nagyerdő mesés szegletébe. Július 26. és 28. között rengeteg program közül szemezgethetünk. 

Az első nap Réti Tibi bácsi gondoskodott a hangulatról, Gryllus Vilmos dalokkal készült, miközben a gyerekek buborékfújással voltak elfoglalva, hajat fontak, linót metszettek, elmélyültek a papírmentés titkaiba, origamiztak vagy épp a könyves standoknál nézelődtek. A Sziget-kék születésnapjára szervezték ugyanis a Gyermekkönyvnapokat is, Szabó Magda örökségének is adózva. 

Líra, Csimota és Móra Könyvek vártak mindenkit, Drávicki-Czimbor Renátával a dacos unikornisról hallhattak történetet a gyerekek, Vass Gergellyel és Kostyál Viktorral, azaz A nagy dinoszauruszkalamajka szerzőivel a kihalt csodaállatok nyomába eredtek, miközben a felnőttek irodalomterápián vezethették le a hétköznapok feszültségeit.  

A Sziget-kék felavatta az Illatkertjét is, amely nem csak arról ismert, hogy a fűszernövényeknek köszönhetően kellemes illatot áraszt magából, de arról is, hogy mesék és gyerekversek nőnek ki belőle. A belvárosi Verskert után ezt az installációt is érdemes felkeresni!

A Sziget-kék július 27-én és 28-án is várja a családokat, a részletes programit itt találjátok. 

Fotók: Miskolczi János