Hírek

ÚJ TAGOKKAL BŐVÜLT A KÖNYV BARÁTAI HÁLÓZAT

2022. május 22.

Megrendezték első közös programjukat a Könyv barátai hálózat tagjai. Szombaton délután egy pikniket tartottak a Nagyerdei Park árnyas lombjai alatt.

(Fotók: Miskolczi János)

A kicsik a Debreceni Pagony meseszigetének foglalkozásain vettek részt, kézműveskedtek, gyermekkönyvekkel ismerkedtek, míg a felnőttek kedvenc olvasmányaikat hozták magukkal és olvastak fel belőlük a hallgatóságnak.

Puskás István kultúráért felelős alpolgármester úgy fogalmazott, szeretné, ha az ilyen jellegű kötetlen programok hagyománnyá válnának, ha nemcsak hivatalos rendezvényeken tudnának találkozni egymással.

A pikniken a hálózat új tagjait is köszöntötték, a Cívisporta Egyesületet, a Csokonai Színházat, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárt, a DESZínházat, a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumát, a Debreceni Dózsa György Általános Iskolát, de felvételt nyert a Fonett Art, az Ondód Jövőjéért Egyesület és a Zsuzsi Erdei Vasút Nonprofit Kft. is, akik át is vették a közösséghez tartozás szimbolikus jelképét, a Könyv barátja vagyok feliratú matricát.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ezért ezen a délután avatták fel a Szabó Magda-sétányt is, amelynek útvonalát a Medgyessy Gimnázium diákjai által tervezett zászlók jelzik. 

A pikniket követően a szépszámú résztvevők természetbúvárkodásra indultak Kozák Lajos ökológus vezetésével, aki nemcsak a Parkerdő történetéről, de irodalom és természet kapcsolatáról is mesélt az érdeklődőknek.

A mozgalomba továbbra is várják mindazok jelentkezését, akik bármilyen módon éltetik és támogatják a könyv, az irodalom kultúráját. A jelentkezés módjáról a Könyv barátai fül alatt olvashatnak bővebben.