Hírek

ÜNNEPBE ÖLTÖZÖTT A VERSKERT!

2023. március 14.

A Verskert gondozói együttműködő partnerekkel, a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódva és az 1848-as szabadságharcra megemlékezve, verses-zenés műsorral, szóvirágokkal kedveskedtek a Déri téren járóknak március 14-én délután. 

A jó hangulatról Vranyecz Artúr színművész, Molnár Miklós népzenész és hegedűje, Új Judit, valamint két gyermekszavaló, Kovács Boglárka és Kovács Bálint gondoskodott. A Könyv barátja hálózat egyik tagja, Erdei Nóra is ellátogatott a rendezvényre és két verset hozott magával. Igazi interaktív kis műsor kerekedett, együtt énekelte mindenki a Kossuth-nótát és Gábor Áron rézágyúját. 

Az esemény zárásaként a résztvevők együtt díszítették fel a Verskertet az ünnephez kapcsolódó versekkel és színes gyermekrajzokkal, így az most ismét teljes díszben pompázik. Az esemény "A könyv útja" program egyik nyertes pályázata, a programról és annak további nyerteseiről itt számoltunk be. 

A gondozók, azaz a Művésztér Műhely Egyesület további tervei között szerepel az is, hogy teljesen megújítják a Verskertet. Új elemekben, jópofa ötleteken gondolkodnak, mi is segíthetünk nekik ebben, közösségi oldalukon várják a tippeket, hiszen a Verskert mindenkié! 

Fotók: Miskolczi János