Hírek

KEMÉNY-KÉPREGÉNNYEL JELENTEKEZETT A MASTER-LAB CSAPATA

2023. január 28.

Kilencvennyolc éve, 1925. január 29-én született a legendás vásári bábjátékos, Vitéz László és Süsü, a sárkány életre keltője, a Kossuth-díjjal kitüntetett Kemény Henrik. 

A Kemény-hagyaték gondozója, a Vojtina Bábszínház 2025-ig, a művész születésének centenáriumáig  több alkalommal is emléket kíván állítani a mesternek, melynek első kiemelt eseményére január 28-án került sor, amikor is egy rendhagyó kiadvány bemutatójával, egy bábos minikiállítással és előadással készültek a rajongóknak. 

A Mester Csaba-Tóth-Laboncz Attila nevével fémjelzett Master-Lab Comics megalakulásuk óta nem tétlenkedik, nemrég számoltunk be róla, hogy máris két zenekaros képregényt dobtak piacra, a legújabbat pedig György Zoltán szerkesztővel éppen Heni bácsi mesés kalandjainak szentelték, ezt vitték el a Vojtina Bábszínházba, hogy megismerhesse a nagyközönség is. 

A képregény készítői úgy fogalmaztak, Heni bácsi gyermekkoruk szuperhőse volt, márpedig a szuperhősöknek képregény dukál, ezért is gondoltak arra, hogy a következő kiadványukat neki szentelik.

A képregény bemutatója után a látogatók megcsodálhatták Kemény Henrik bábjait, majd Pályi János Az elátkozott malom című előadása várta őket.

Fotók: Miskolczi János