Hírek

Debreceni hírek

Image

IGAZI MELIUS-RITKASÁGOKAT LÁTHATTUNK A REFIBEN

A Melius Juhász Péter Emléknapok záró alkalmát egy emlékülés koronázta meg, melyen könyvbemutatók, egy vissza nem térő kiállítás és egy, a meliusi emlékművet körüljáró kerekasztal-beszélgetés is várta az érdeklődőket.

Image

„VANNAK OLYAN HŐSEINK, AKIKRE BÜSZKÉNEK KELL LENNÜNK”

Advent harmadik vasárnapján mutatták be Zsuffa Tünde Az Ég tartja a Királyt című regényét, melynek musical-változatából is kaphattunk egy kis ízelítőt a Nagytemplomban.

Image

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A KÖNYV BARÁTAI SZÁMÁRA

Arra hívjuk a hálózat tagjait, hogy csapatokban dolgozzanak ki olyan projekteket, amelyek segítenek abban, hogy a város polgárai találkozzanak 2023 évfordulós szerzőivel és azok műveivel.

Image

„KORDOKUMENTUM, NEM TÜNDÖKLÉSRE SZÁNT MŰ”

A Pásti utcai ortodox zsinagógában, a Debreceni Zsidó Hitközség színházi páholyának első felvonásaként mutatták be a cívisvárosban először a Gyarmati Fanni naplója alapján készült előadást.

Image

A CÍVISEK REFORMÁTUS KUCKÓJA IS A KÖNYV BARÁTJA

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó is a hálózat tagja immár.

Image

TILTÓLISTÁS KÖTETEKET MUTATTAK BE DEBRECENBEN

A Trianon Múzeum nemcsak újra kiadta ezeket a köteteket, de könyvcsomagokat állított össze belőlük, amiket országszerte negyven könyvtárba juttattak el.

Image

BEMUTATTÁK A BIBLIA NAGYREGÉNYÉT DEBRECENBEN

"Szerettem volna már régóta egy olyan kiadványt, ami kimozdít a szokványosból, így próbáltuk meg megközelíteni ezt a Biblia-kiadást” – fogalmazott Galsi Árpád, a Kálvin Kiadó igazgatója A Könyvek kapcsán.

Image

KASSÁRA LÁTOGAT AZ ALFÖLD FOLYÓIRAT

December 8-án, csütörtökön 17 órától az Alföld folyóirat lesz az Irodalmi Szemle vendége Kassán, a MaJel Rovás Centrumban.

Image

SZABÓ MAGDA KARÁCSONYÁT IDÉZTÉK MEG A DEBRECENI ADVENTEN

A Csokonai Színház Für Elise című darabjának szereplői egy kis meghittséget, egy kis Szabó Magdát csempésztek énekükkel, felolvasásukkal a Nagytemplomba.

Image

ÚJABB FORDULÓJÁHOZ ÉRKEZIK AZ OLVASS TÖBBET PROGRAM

A verseny a második félévben új fordulókkal és ajánlott olvasmányokkal folytatódik. A rajzolni szerető diákok képes könyvajánlót is küldhetnek.

Image

SZABÓ MAGDA NYOMÁBA EREDTEK KÖNYVTÁROSOK ÉS KÖNYVMOLYOK

A Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola és a Debreceni Dózsa György Általános Iskola tanulói, pedagógusai a debreceni íróhoz kötődő helyszíneken barangoltak.

Image

ÖSSZEDUGTÁK A FEJÜKET A KÖNYVEK BARÁTAI

Újabb taggal bővült a hálózat, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár is csatlakozott a Könyv barátaihoz.