Hírek

Debreceni hírek

Image

KÖNYVEKET AJÁNL A MÉLIUSZ KÖNYVTÁR MEGÚJULT HONLAPJA

A korábbi kölcsönzések alapján, személyre szabottan hívja fel a figyelmünket olyan olvasmányokra, amelyek nagy valószínűséggel érdekelhetnek minket.

Image

HAMAROSAN DEBRECENI KÖLTŐNKET IS ZSEBRE VÁGHATJUK!

A POKET zsebkönyvek sorozatának legújabb darabjában Áfra János versét is olvashatjuk. A könyvecskét körülbelül két hét múlva vehetjük kézbe.

Image

KÖNVYBARÁTOK LETTEK A DEBRECENI OLIMPIABARÁTOK!

A Debreceni Honvéd Sportegyesület is átvette a tagsággal járó matricát Debrecen kulturális alpolgármesterétől.

Image

DEBRECENBE HOZZA KÖNVYESBOLTJÁT SZABADOS ÁGI!

Ezt tegnap árulta el a Méliusz Könyvtárban, ahol Kovács Eszterrel és Peller Mariannal beszélgettek irodalomélményeikről, egymásra találásukról, amiben nagy szerepe volt a könyveknek.

Image

ZSUZSI-HISTÓRIA NEM KÖZÉPISKOLÁS FOKON!

Minden kisfiú mozdonyvezető, buszsofőr akar lenni, de Balogh Tamás Zoltán történész érdeklődése nem hagyott alább gyermekkora után sem a tömegközlekedési eszközök iránt. A Zsuzsi Erdei Kisvasútért Alapítvány kuratóriumi tagja nemrég tett le az asztalra egy hatalmas munkát, megírta a Zsuzsi-vasút teljes történetét. 

Image

IRODALMI PÁLYÁZATOK

Összegyűjtöttünk néhány irodalmi pályázatot, tudjátok, hogy nektek ne kelljen! 

Image

CSENDES MEGEMLÉKEZÉS: FELAVATTUK BORBÉLY SZILÁRD EMLÉKPONTJÁT

Méltó módon, a költőhöz illően, csendes emlékezéssel, néhány versének felolvasásával, személyes történetek felidézésével avattuk fel Borbély Szilárd emlékpontját április 22-én a Békás-tó partján, ahova sokat járt gyermekeivel.

Image

RÍMBE ÖLTÖZÖTT A BATTHYÁNY UTCA!

A Költészeti Fesztivált a Tavaszi Rím-Feszt koronázta meg: versek, kézműves foglalkozások, nyalánkságok, koncertek, táncbemutatók várták az érdeklődőket.

Image

KÍNAIAK MAGYARUL, MAGYAROK KÍNAIUL SZAVALTAK PETŐFI-VERSEKET A MÉLIUSZBAN!

Felfordult a világ a Méliusz Könyvtárban a Kínai Világnapon, ahol Petőfi költészete és Lu Xun fordítói munkássága került előtérbe.

Image

EMLÉKTÁBLÁT AVATTUNK VÁRKONYI ANIKÓNAK

Április 17-én fiatalon elhunyt költőjére emlékezett Debrecen városa. Várkonyi Anikó emléktáblát kapott, kiállítás nyílt hagyatékából és kerekasztal-beszélgetésen idézték meg alakját, költészetét.

Image

CSENDES CSODÁK: REMÉNYIK SÁNDOR VERSEI SZÓLALTAK MEG A NAGYTEMPLOMBAN

A Csendes csodák esten, április 13-án az erdélyi magyar líra egyik legkiemelkedőbb alakja, Reményik Sándor versei szólaltak meg Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész előadásában, Csáki András gitárművész játékában. 

Image

A KULTUSZ ÁPOL ÉS KITAKAR

Díjakat adott át az Alföld folyóirat és Petőfiről beszélgettek szakértők a MODEM-ben.