Hírek

Debreceni hírek

Image

DEBRECENI DÍJAZOTTJA IS VAN A LUDWIG MÚZEUM PÁLYÁZATÁNAK

A Ludwig Múzeum ötödik alkalommal hirdette meg Art Transfer-díj pályázatát.

Image

KINCSEK NEGÉDES CSŰRE: FOLYTATÓDOTT A KULTURÁLIS KAVALKÁD A CÍVISVÁROSBAN

Konferencia, előadások, kiállítás, könyvbemutatók, vetélkedő és egy parfüm: a Csokonai 250. születésnapját megelőző órákban sem unatkozhattunk a cívisvárosban.

Image

VIDÁM UTCAI MULATOZÁSSAL KÖSZÖNTÖTTÜK CSOKONAIT 250. SZÜLETÉSNAPJÁN! 


Még két napunk van hátra Csokonai 250. születésnapjáig, de a városban már ma tetőpontjára hágott az ünnepi hangulat. Megemlékezéssel nyitottuk a délutánt, este pedig a költőnek dedikált utcai mulatsággal zártuk.

Image

A KÁLVINISTA MENNYORSZÁGBA REPÍTENEK MINKET DEBRECEN VENDÉGLÁTÓHELYEI!

Különleges finomságokkal várnak minket Debrecen vendéglátóhelyei a Csokonai 250 programsorozat ideje alatt.

Image

AHOGYAN A DIÁKOK LÁTJÁK: CSOKONAI-PROJEKT A REFORMÁTUS KOLLÉGIUMBAN

Debreczeni Attila egyetemi oktató idén egy különleges szemináriumot hirdetett meg az egyetem falai között Csokonai kerek születésnapjára gondolva. A középiskolás diákok munkájuk eredményét a Csokonai 250. születésnapjára rendezett konferencián mutatták be.

Image

KEDV! REMÉNYEK! KONFERENCIA!

Csokonai Vitéz Mihály születésének 250. évfordulója alkalmából november 8–9-én emlékülést és tudományos konferenciát rendeztek Debrecenben. 

Image

OLVASS TÖBBET! A DEBRECENI IRODALOM HÁZÁBAN

Lois Lowry Emlékek őre, Guillaume Musso Most! és Petőfi János vitéz című műveiből hallhattunk részleteket debreceni adys, fazekasos, kreatívos, péchys diákoktól november 7-én reggel az Olvass többet! programján, a Debreceni Irodalom Házában. 

Image

KLASSZIKUS-E A KLASSZIKUS?

A Debreceni Irodalmi Napok idei témájul - kapcsolódva Csokonai születésének 250. és Borbély Szilárd születésének 60. évfordulójához - a klasszikust választották.

Image

KEDV! REMÉNYEK! KÖLCSEY! - KIÁLLÍTÁS NYÍLT A CSAPÓKERTI KÖNYVTÁRBAN

Egy kiállítás megnyitójával vette kezdetét a Csokonai 250: Kedv! Remények! Lillák! című rendezvénysorozat a cívisvársoban.

Image

„A KEZDETEKIG NYÚLIK VISSZA EZ A KÖTET”

A Glaukóma, a Két akarat, a Rítus és Termékeny félreértés után megjelent Áfra János ötödik, Omlás című kötete, melyet november 6-án mutatott be a szerző a könyv fülszövegét jegyző Vigh Leventével a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban a Debreceni Irodalmi Napok és a Csokonai 250 programsorozat részeként. 

Image

CSENDES MEGEMLÉKEZÉS A BÉKÁS-TÓ PARTJÁN

A szakadó eső sem akadályoztatta azt, hogy sokan összegyűljünk a Békás-tó partján, Borbély Szilárd emlékpontja előtt, ahol október 31-én a költőre emlékeztünk születésnapja előestéjén.

Image

EGYEDÜLÁLLÓ EMLÉKMŰVET AVATTAK FEL A FŐNIX VÁROSÁBAN

Debrecen évszázadokon át nagyon sokat szenvedett a tűzvészek miatt, de mint a címerében látható főnixmadár, mindig képes volt újjáéledni hamvaiból. Ezt szimbolizálják azok az egyedülálló műalkotás-együttesek, amelyet október 22-én mutattak be Debrecen főterén.