Hírek

Debreceni hírek

Image

DEBRECENBEN KÉSZÜL TAR SÁNDOR MŰVÉNEK OLASZ FORDÍTÁSA

Antonio d'Auria olasz fordító egy hónapot tölt a cívisvárosban, ez idő alatt pedig Tar Sándor A mi utcánk című novellafüzérének fordításán dolgozik.

Image

IULIA ENKELANA DEBRECENBEN ÍRJA LEGÚJABB KISFILMJE FORGATÓKÖNYVÉT

 Apja és lánya szinte egymást váltották a cívisvárosban. Májusban még Ardian Kyçyku albán íróval beszélgettünk a Petőfi téren, júliusban pedig a lánya, Iulia Enkelana (Iulia-Maria Kyçyku) tölt el egy hónapot Debrecenben a Magyar Írórezidencia Program keretében. Vele beszélgettünk.

Image

MEGJELENT AZ ALFÖLD 2023. JÚLIUSI LAPSZÁMA

A júliusi Alföld középpontjában a Petőfi 200 emlékév áll.

Image

ÉLETMESÉK KAPTAK SZÁRNYRA A REFORMÁTUS KOLLÉGIUMBAN

Idén is meghirdette Életmese írói pályázatát a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete, amely április 15-éig várták a határon innen és túli magyar családok igaz történeteit. Június utolsó napján hirdették ki a pályázat eredményeit.

Image

CSAPATOT VERBUVÁL DEBRECENBEN SZABADOS ÁGI!

"Aki szeretne a Libertine Könyvesbolt és Könyvkiadó csapat tagja lenni az jelentkezzen!" - szólította meg a Nincs időm olvasni kihívás! / Van időm olvasni! Facebook-csoportjában követőit.

Image

DEBRECEN LEGTUTIBB MOZIJA HIVATALOSAN IS KÖNYVBARÁT LETT

A héten már két taggal bővült a Könyv barátai hálózat. Mint arról korábban beszámoltunk, június 27-én az Európa Rádió csatlakozott a könyves társasághoz, 29-én pedig az Apolló mozi tette ugyanezt. 

Image

AZ EURÓPA RÁDIÓ IS CSATLAKOZOTT A KÖNYVBARÁTOKHOZ!

Közel hatvan tagja van az egy éve induló Könyv Barátai Hálózatnak. Június 27-én „a református értékadó”, az Európa Rádió is csatlakozott a hálózathoz. 

Image

CSOKONAI-KÉPVERSEK LEPTÉK EL A SZIGETET!

Képversek a Szigetben, Csokonai-kuriózumok a Bölcsészettudományi Könyvtár Kutatótermében!

Image

IVAN KARAMAZOV MEGMÁRTÓZOTT A DEBRECENI KULTÚRÁBAN

Kolozsvár, Zilah, Marosvásárhely, Bukarest – városról városra költözik, a szerelem az, ami egyre csak űzi Demény Péter írót, költőt, aki közösségi oldalán Ivan Karamazovként közli verseit. Illetve nemcsak a szerelem: Debrecen is felkerült a térképére, a szerző ugyanis egy hónapot töltött a cívisvárosban a Magyar Írórezidencia Program keretében.

Image

KIFESTŐS IS KÉSZÜLT A DEBRECEN NEVEZETESSÉGEIT BEMUTATÓ KÖTETHEZ

Az ismeretterjesztő könyv az agyi kapacitásokat mozgósítja, a kifestőssel pedig kreatív formában erősíthetnek rá a kicsik a megszerzett tudásra.

Image

„TÉREY FEDEZTE FEL NEKÜNK, DEBRECENIEKNEK SAJÓT”

„Nem tudjuk nem érezni Térey János jelenlétét, ő fedezte fel nekünk, debrecenieknek Sajót” – magyarázta a Sajó-album megálmodója, Puskás István kulturális alpolgármester a kötet péntek délutáni bemutatóján.

Image

HAMAROSAN ÚJABB FALFESTMÉNYT AVATHATUNK DEBRECENBEN!

Egy nagy falfestményen dolgozik a Grafik Trafik csapat Vékony Tamás vezetésével – tudtuk meg Puskás István kulturális alpolgármestertől.