Hírek

Debreceni hírek

Image

CSOKONAI ELŐTT TISZTELEGTEK KIÁLLÍTÁSUKKAL A DEBRECENI KÉPZŐMŰVÉSZEK

Csokonai, Az ember, a poézis első tárgya címmel idén már második irodalmi kiállítását rendezte a Debreceni Képzőművész Céh Egyesület június 10-én a Széchenyi utcai galériájukban. Korábban az évfordulós Petőfi előtt tisztelegtek kiállított grafikájukkal és festményeikkel, s idén még készülnek egy Madáchnak dedikált tárlattal is. 

Image

MEGJELENT AZ ALFÖLD JÚNIUSI SZÁMA

A júniusi Alföld szépirodalmi rovatában Parti Nagy Lajostól drámaszöveget, Harcos Bálinttól prózaversciklust, Tatár Sándortól, Gáti Istvántól, Fenyvesi Ottótól, Gellén-Miklós Gábortól és Gerevich Andrástól verset, Kiss Noémitől és Zsembery Borbálától prózát, Juhász Tibortól pedig szociográfiarészletet olvashatnak.

Image

A BORONGÓS IDŐ BORONGÓS TÉMÁJÚ KÖTETEKET CSALOGATOTT ELŐ AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉTEN!

A zivatar elől a Libri Könyvesboltba menekült pénteken a Debreceni Ünnepi Könyvhét, ahol az időjáráshoz illően borongós, komoly témákat feldolgozó kötetek kerültek elő délután.

Image

SZABADSÁG, SZERELEM: DEBRECENBE ÉRKEZETT A PETŐFIRŐL KÉSZÜLT FORMABONTÓ ELŐADÁS

Formabontó előadás készült Káel Csaba rendezése nyomán Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából, mely országjáró turnéra indult. Budapest, Balassagyarmat, Zalaegerszeg, Békéscsaba és Nyíregyháza után június 9-én ért Debrecenbe, a Kölcsey Központban láthatta a közönség. 

Image

KÖNYVILLUSZTRÁCIÓKBÓL NYÍLT KIRAKATKIÁLLÍTÁS A DEBRECENI PAGONYBAN!

A könyv útjai kifürkészhetetlenek, de a Batthyány utca egyik kirakatában nyakon csíphettük!

Image

HIVATALOSAN IS MEGNYITOTTA KAPUIT A 94. DEBRECENI ÜNNEPI KÖNYVHÉT!

15 stand, több mint 40 program, rengeteg könyves élmény várja vasárnapig a Csapó utcán sétálókat. A 94. Debreceni Ünnepi Könyvhét fókuszában a debreceni identitás kérdéseit boncolgató kötetek állnak, ja, és egy mosómedve.

Image

ALBUMMAL ÁLLÍTOTTAK EMLÉKET DEBRECEN VILÁGHÍRŰ ÉPÍTÉSZÉNEK

Sajó István építész életművéről jelenik meg a héten egy mintegy 100 oldalas fotóalbum Dr. Puskás István alpolgármester köszöntőjével, aki évek óta bábáskodik a kötet megszületése körül. 

Image

ÚJ SZABÓ MAGDA-RELIKVIÁK ÉRKEZTEK AZ EMLÉKHÁZBA!

Szobotka Tibor születésének 110. évfordulójára és Szabó Magdával kötött házasságának 75. évfordulójára emlékezve június 5-én időszaki kiállítás nyílt a Szabó Magda Emlékházban. 

Image

94. DEBRECENI ÜNNEPI KÖNYVHÉT: ITT VANNAK A PROGRAMOK!

Az idén is a Csapó utcai sétálóövezet szabad terén, az évről-évre kereskedőkkel és vásárlókkal, színpadi fellépőkkel és olvasókkal benépesülő Könyvutcában találhat újra egymásra az irodalom és kíváncsi közönsége június 7. és 11. között.

Image

TERÉK ANNA NYITJA MEG A DEBRECENI ÜNNEPI KÖNYVHETET!

Június 8-án 17 órakor a Csapó utcán ünnepélyesen megnyílik a Debreceni Ünnepi Könyvhét, amely június 11-ig várja a könyvbarátokat könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, gyerekprogramokkal és sok könyvvel!

Image

EGYÜTT TEKERTEK A KÖNYVBARÁTOK!

Nem biciklitúrára indultak, verseket tekercseltek a Batthyány utcán egy jópofa irodalmi projekthez.