A Könyv barátai hálózat

DEBRECENI PAGONY

Debrecenben egyedüli gyerekkönyvesboltként és Kelet-Magyarországon egyedüli Pagonyként fontos értéket képviselnek. Igyekszenek maximálisan segítséget nyújtani a megannyi, szebbnél szebb, gondosan válogatott könyv és játék közötti eligazodásban és emellett minőségi programokkal tarkítani a Cívis város életét.

Szívügyük, hogy egyike legyenek azoknak a helyeknek, ahol a mai, rohanó világban egy picit megállhat az idő, kicsit lelassíthat aki hozzájuk betér, amolyan béke szigete lehetetnek. 

 Amit a boltról még tudni érdemes:

- Amíg a szülők zavartalanul nézelődnek, a gyerekek a játszósarokban színezhetnek, főzőcskézhetnek, vonatozhatnak.

- Szoptatás barát hely, gondolnak a legkisebbekre is. 

- Szorosan együttműködnel "A Lehetsz Király" elnevezésű munkacsoporttal, ahol pszichológusok munkálkodnak azon, hogy a gyerekek észrevétlenül, játékokon és meséken keresztül oldódjanak, hátrahagyják feszültségeiket, fejlődjön érzelmi intelligenciájuk.

- Állandó programjaik között szerepel még a "Cserkó" zenebölcsi, népi zenei elemekkel, hangszerekkel, mozgásos játékokkal a babák és mamák örömére.

- A "Pöttöm" néptánccal a tánc felszabadító, gyógyító erejét igyekszünk átadni a kis ovisoknak.

- Kéthetente, szerdánként a Debreceni Hordozós Klub kap helyet a programszobában, ahol a hordozás pozitív hatásairól, kisgyermekes kiíhívásokról, örömökről beszélgethetnek önfeledten az anyukák.

 - Csütörtökönként  diavetítéssel várjuk a csendes bekuckózás kedvelőit. 

- A Társasjáték klubbal szeretnék az elmúlt évek szocializációs nehézségeit oldali, közelebb hozni a kicsiket, nagyokat és megszeretettni a társas kikapcsolódás mozzanait.

Mindemellett folyamatosan készülnek egyedi vagy folytatólagos programokkal, legyen az ökológiai ismeretterjesztés; pszichológiai előadás sorozat a gyerekneveléssel kapcsolatban; interaktív történelemóra kicsiknek; workshopok, lehetőleg helyi művészekkel, alkotókkal.  

Igyekeznek a debreceni élet szerves része lenni, küldetésük, hogy a gyerekekhez minél közelebb vigyék az irodalmat, az olvasás szeretetét.

Cím: 4024 Debrecen, Batthyány u. 11.

Tel.: +36 52 688 322

Honlap: https://www.pagony.hu/uzleteink/debreceni_pagony