A Könyv barátai hálózat

FŐNIX RENDEZVÉNYSZERVEZŐ KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT.

A Kölcsey Központ a Bookline „Lapozó” installációval csatlakozott a Könyv barátai hálózathoz, ahol több mint 200 könyvvel várják az olvasás szerelmeseit. A zöld olvasósarokként és könyvcsere pontként funkcionáló kezdeményezés által a könyvek szabadon olvashatóak, kölcsönözhetőek és   cserélhetőek.

„Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.” A könyvkereskedő számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, és ez az elköteleződés vezette a Lapozó könyvcserepont megalkotását, mihez teljes szívvel tudott csatlakozni a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

„A Kölcsey Központ Baltazár Dezső tér felőli bejáratánál található Lapozóval egy csendes, nyugodt oázist hoztunk létre, megannyi könyvvel a polcokon és zöld növényekkel körbe véve, annak érdekében, hogy teret adjunk az elmélyült olvasásnak akár egy hosszú regény, akár egy verskötet kelti fel az olvasó érdeklődését. A könyvcserepont helyszíne a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban található Zöld Kilincs kávézójából is megközelíthető, így a két kulturális tér egy újabb ponton kapcsolódik össze. A Lapozó megjelenése az első lépések egyike, mely közelebb visz bennünket ahhoz a célkitűzéshez, hogy a Kölcsey Központ egy élő, vibráló közösségi térként működjön a jövőben.” – nyilatkozta Mészáros Réka a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Cserepontokként a Lapozó több funkciót is betölt: az olvasók a Lapozókon leadhatják a már elolvasott, nem használt könyveiket, hogy azok ismét az olvasás körforgásába kerüljenek, és új rajongókat szerezhessenek a történetek. Az érdeklődők a Lapozó könyveit elolvashatják a helyszínen, de ki is kölcsönözhetik őket. Arra is van mód, hogy megtartsák az ezeket a könyveket, ebben az esetben annyit kérünk, hogy egy-egy könyv leadásával járuljanak hozzá a gyűjtőpont bővüléséhez, hogy mindig könyvekkel teli cserepont várja a látogatókat a Kölcsey Központban. A program célja, hogy a könyvek és a kultúra minél több emberhez eljusson.

Cím: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.

Tel.: +36 52 518 400

Honlap: https://fonixinfo.hu/