A Könyv barátai hálózat

VOKE EGYETÉRTÉS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA

Koltón minden évben megrendezik a Petőfi Sándor szavalóversenyt hazai és külországi résztvevőkkel, az elődöntőnek szintén a VOKE Egyetértés Művelődési Központja ad helyet. Kötelező anyag egy Petőfi vers, szabadon választottként pedig a kortárs magyar irodalom alkotásaiból meríthetnek a résztvevők. A verseny résztvevői függetlenül attól, milyen helyezést érnek el, könyvjutalomban részesülnek. 

Vendégeink könyv iránti lelkesedését jól mutatja az intézmény előterében található nyitott könyvespolcunk. Ennek ötletét az adta, hogy látogatóink sokszor kérdezték, felajánlhatnák-e megunt, de még jó állapotú könyveiket az intézmény részére. Ezek a könyvek kerültek ki a könyvespolcra. Nemcsak hozni, de vinni is lehet a kötetekből, így folyamatosan frissülő kínálattal várjuk a látogatókat, akik egy-egy rendezvény szünetében, várakozás közben leülnek, válogatnak, olvasgatnak. Szinte minden korosztály megtalálja az érdeklődési körének megfelelő, sok esetben régóta keresett könyvét. 

Ezenkívül a Tavaszi és Őszi Színházi Estéink is segítenek a dráma, a vígjáték, a színpadi darabok megismerésében. Egy jó előadás után óhatatlanul is előkerülhetnek az eredeti könyvek. Évente 10 előadásunk van, de terembérletben formájában ennél is több színdarab kerül nálunk bemutatásra.

Kiállítótermünk is népszerű, ahol képregény kiállításra is sorkerült már, melyet folytatni szeretnénk. Olyan a régi Füles újságban megjelent képregényeket állítottunk ki, ami szintén felkeltheti az érdeklődést az eredeti könyv iránt.