A Könyv barátai hálózat

DEBRECENZOROK

A DebRecenzorok - Debreceni Könyvklub csoportunk 2020 márciusában alakult, ekkor vetődött fel a moly.hu debreceni zónájában, hogy szükség lenne egy közösségre, ahol rendszeresen van lehetőség egy közös olvasmány megbeszélésére. Sajnos ekkor az ötlet sokáig nem valósult meg, hiszen a Covid ellehetetlenítette a társasági összejöveteleket. Később viszont - bár a vírus miatt eleinte online - megszervezésre kerültek a találkozók, és a csoport létszáma is növekedni kezdett.

Mára a privát Facebook csoportunknak több mint hetven tagja van, és rendszeressé váltak a találkozók. Minden hónapban közösen választunk ki egy könyvet, amit mindenki elolvas, majd összeülünk, és megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, élményeinket, megvitatjuk a felmerülő kérdéseket. Az aktív tagok száma változó, de a mindig jelenlévő törzstagokon kívül rendszeresen megjelennek új arcok.

Tervezzük, hogy hamarosan nyilvános oldalt is indítunk, hogy minél több emberhez eljussunk. Az elmúlt időszakban megtapasztaltam, mennyire nagy az érdeklődés és az igény az ilyen közösségre, és az olvasás szeretete nagyon is gyakori. Nálunk mindenki jelölhet olvasmányt, néha tartunk olyan hónapot is, mikor nem könyvet szavazunk meg, hanem például műfajt vagy témát, így nagyobb mozgástere van a tagoknak, mindenki megtalálhatja a kedvére való olvasmányt.

Találkozóinkon mindig oldott a hangulat, nagyon jó barátságok alakultak ki a könyvklubnak köszönhetően.