A Könyv barátai hálózat

FONETT ART

A Fonett Art közösségének célja, hogy exkluzív kiadványaiban lehetőséget adjon debreceni kötődésű íróknak, költőknek, képzőművészeknek alkotásaik bemutatására. Az országban először egy vadonatúj eljárással festményeket, grafikákat nyomtatunk prémium minőségű bükkfa lapokra. Ezekből A/5 méretű, 80 lapból álló, spirálozott füzeteket, kiadványokat készítünk.

Április 11-én, Debrecen város napjára megjelent a városról szóló kötetünk első kiadása. Ezen a napon a Piac utcán egy, a közösségünket támogató bolt kirakatába Debrecenről festett képeket, fotókat, grafikákat helyeztünk ki. Népdalénekesünk fellépésével, költőnk szavalásával színesítettük a megnyitót.

 A "Debrecen régen és most" című kiadványunkban a város múltjáról, jelenéről szóló esszék, versek, visszaemlékezések kaptak helyet. Az írásokat elismert helyi fotóművészek, festők, grafikusok alkotásai színesítik. Jelenleg a második kiadást népszerűsítjük közösségünk digitális platformjain. Terveinkben szerepel ezen kiadvány bővítése, bevonva olyan tehetséges debreceni írókat, költőket, akik az első két kiadásban nem kaptak helyet. Erre kínálunk lehetőséget, illetve kérünk segítséget a Hálózattól.

Célunk, hogy a Könyv barátai hálózat tagjait kiadványunk következő kiadásaiban folyamatosan bemutatjuk, illetve céljait minél több olvasónkhoz eljuttatjuk. Lehetőséget látunk arra, hogy egy, a Hálózat logójával ellátott exkluzív kötetet is megjelentessünk.