A Könyv barátai hálózat

CSOKONAI SZÍNHÁZ

A Csokonai Színház működtetésében két éve, 2020-ban nyílt meg a Csokonai Irodalmi Labor (CSIL) a Kossuth utca 1. szám alatti épületben. A Szabó Magda nevét viselő Pódiumterem, a Kiállítótér és a Klubterem közönségtalálkozók, kiállítások, beszélgetéssorozatok és irodalmi rendezvények, könyvbemutatók állandó színtere.

Színházunk terve, hogy a Csokonai Irodalmi Labor továbbra is az olvasást, a könyveket szerető közönség bázisa legyen a városban. Könyvbemutatóinkkal, melyekkel részben meglévő városi irodalmi rendezvényekhez (például az Ünnepi Könyvhéthez vagy a Térey Könyvünnephez) csatlakozunk, részben pedig önállóan szervezzük őket színházi fesztiváljaink − a Deszka Fesztivál és a MagdaFeszt – keretében. Főként a kortárs nemzetközi irodalomnak és azoknak a friss műveknek teremtünk fórumot Debrecenben, melyek a színház és az irodalom közös metszetében születnek.  

Szintén a nemzetközi kortárs irodalom debreceni népszerűsítését segítjük és szolgáljuk azzal, hogy színházunk immár negyedszerre vesz aktívan részt az Irodalom Éjszakája debreceni programsorozatában. Színművészeink idén is 25 ország 25 szerzőjének 25 művét hozzák közel hozzánk a felolvasásokon, melyek helyszíne Debrecen belvárosa, s melyekhez idén új helyszínként kapcsolódik a Csokonai Irodalmi Labor. 

Idén tervezzük útjára indítani a Könyv barátai hálózat másik tagja, az Alföldi Nyomda támogatásával a KönyvZugot. Tervünk, hogy olyan intim teret alakítsunk ki, ahol szabadpolcokról levehető könyveket bújhat az olvasó egy kellemes kávé vagy tea társaságában. Ehhez a projektünkhöz várjuk szeretettel más támogatók csatlakozását is, akik könyvekkel tudják színesíteni könyvespolcunkat.

Honlap: www.csokonaiszinhaz.hu

Közösségi média: 

https://www.facebook.com/csokonaiszinhaz

https://www.instagram.com/csokonai_szinhaz/